Hoofdpagina

Uit De vrije encyclopedie over de Volkswagen LT.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Welkom op de encyclopedie van de Volkswagen LT1, LT2 en de LT 3 (Crafter). Hier kan door en voor mede LT eigenaren diverse aanpassingen en modificaties worden geplaatst, graag met foto en aanvullende info, zoals artikelnummer en van welke auto/type het onderdeel is genomen. Op deze manier kunnen we, voor artikelen die niet meer zijn te verkrijgen, toch onze LT's rijdend houden. Iedereen kan zijn of haar kennis toevoegen. Het is niet de bedoeling om in de encyclopedie technische discussies aan te gaan. Het gaat om feiten en oplossingen die niet in het werkplaats handboek te vinden zijn. Het is ook geen vervanging van het werkplaatshandboek, maar er is erg veel kennis over/ van de Volkswagen LT die niet verloren mag gaan. Een mooi voorbeeld is deze oplossing van een koelvloeistof tank die niet meer leverbaar is[1].Voor discussie ga je naar het forum. Voor een goed voorbeeld van de werking van de encyclopedie kun je kijken op de Duitse site van de T4.

Volkswagen

In 1947 zit zakenman Ben Pon aan tafel bij Volkswagen. Met potlood maakte hij een ruwe schets van een rechthoekige transportwagen. Een kleine drie jaar later start de productie van de eerste Volkswagen Transporter. In 1975 kwam de eerste LT op de markt.

Volkswagen LT Club

De [Volkswagen LT Club][4] is op 4 mei 2002 opgericht door een clubje fervente LT bezitters, na twee jaar van voorbereidingen en inventarisaties werd tijdens een treffen tot de oprichting overgegaan. Inmiddels is de club gegroeid van rond de 90 betalende leden tot 300 betalende leden en dat aantal neemt nog steeds gestaag toe.

Foto van het eerste LT treffen in 1999 toen het nog geen officiële club was.

https://www.vwltclub.nl/w/images/e/e3/1999.jpg

Volkswagen LT historie 1975.

Volkswagen schrijft in Hannover een nieuwe hoofdstuk in de historie van het merk: met de LT (afkorting van Lastentransporter) waagt Volkswagen de stap naar de klasse van de lichte vrachtwagens. De introductie is typisch voor het merk, want de LT is nagenoeg direct in een groot aantal uitvoeringen en varianten leverbaar. Daardoor zijn de toepassingsmogelijkheden bijna net zo universeel als bij de Transporter. In eerste instantie wordt de LT aangeboden met een 4-cilinder benzinemotor (1984 cm3/75 pk) en in drie verschillende gewichtsklassen (2,8 – 3,5 ton GVW). Vanaf 1976 is ook de dieselmotor beschikbaar. Ondanks de slechte conjunctuur verovert de LT al snel een marktaandeel van zo’n 40 procent.

Volkswagen LT historie 1978.

In augustus komt een door Volkswagen zelf ontwikkelde zescilinder dieselmotor beschikbaar voor de LT. Het modellenprogramma wordt uitgebreid met de LT 40 en de LT 45.

Volkswagen LT historie 1995.

De voorzitter van de bedrijfsleiding van Volkswagen Nutzfahrzeuge, Bernd Wiedemann, presenteert op een persconferentie in juli ‘Volkswagen Nutzfahrzeuge’ als zelfstandig merk ‘VWN’. Geproduceerd wordt vooral in Europa en Zuid-Amerika. De omvang van het nieuwe merk: 10 miljard mark jaaromzet wereldwijd. De productie van de LT wordt na 20 jaar gestaakt. In totaal zijn er dan 471.221 stuks in Hannover geproduceerd

Volkswagen LT historie 1996.

De nieuwe LT wordt kort na de 40e verjaardag van de fabriek Hannover op de autotentoonstelling van Leipzig gepresenteerd. Hij biedt naast een aantrekkelijke vormgeving de nieuwste techniek, modern ontwerp, hoog rijcomfort, meer veiligheid en nog meer rendement. Daarmee is hij optimaal toegerust voor alle transportdoeleinden.

Modelaanduiding.

De modelaanduiding LT staat voor 'Lasten Transporter'. Achter de modelaanduiding bevindt zich een numerieke aanduiding, bijvoorbeeld LT 35. Deze numerieke aanduiding heeft betrekking op de toegestane maximummassa van de wagen. Bij een LT 35 ligt die rond de 3,5 ton.

Andere Volkswagen LT weetjes

ik zou graag willen weten hoe een cuisecontrol word ingebouwd in een lt 28

Meehelpen aan de LT Wiki

Wie wil helpen deze Wiki weer actueel te maken?