Forumtips

Hoe werkt het forum en hoe houden we het werkend?
Arjan H.
Site Admin
Berichten: 324
Lid geworden op: wo mei 30, 2007 8:22 pm
Locatie: Soest Ut

Forumtips

Bericht door Arjan H. »

Tips

Belangrijke aanwijzingen kun je vinden in het “help” gedeelte. Die vind je bovenaan de forumpagina. Hieronder staan extra tips.

1. Als je ingelogd bent kun je duidelijk zien waar de nieuwe berichten staan die je nog niet gelezen hebt.. Deze staan gemarkeerd met een geel vinkje. Ben je niet ingelogd dan zie je ook niet waar de nieuwe berichten staan. Je kunt er ook voor kiezen om automatisch in te loggen zodra je het forum bezoekt. Om dit mogelijk te maken zet je op de inlogpagina een vinkje bij “Log me automatisch in bij elk bezoek”. Log dan niet meer uit, ook niet als je het forum verlaat.
Als je een volgende keer het forum bezoekt, ben je direct ingelogd en zie je waar de nieuwe berichtjes staan.

2. Gebruik de zoekfunctie voordat je een vraag stelt. Het kan namelijk zijn dat er al eerder iemand een soortgelijke vraag heeft gesteld. Zo blijft het forum overzichtelijk.

3. Als je berichten wilt bekijken kun je op een gewenste rubriek klikken. De rubrieken staan in de witte vlakken. Als je er op klikt zie je een lijst met onderwerpen die je ook weer kunt aanklikken. Klik op “Home” (linksboven het forum) om terug te keren naar de startpagina van het forum.

4. Wil je zelf een nieuw onderwerp openen, ga dan eerst naar de rubriek waar het bericht in moet komen. Gebruik dan de knop Afbeelding. Deze knop staat links boven de blauwe balk.
Zorg er voor dat je je onderwerp een duidelijke titel geeft die goed weergeeft waar je bericht over gaat. Zo kunnen andere mensen jouw bijdrage vinden als ze de zoekfunctie gebruiken.

5. Wil je reageren op een bericht, gebruik dan de knop Afbeelding. terwijl je in het betreffende onderwerp staat. Ook deze knop staat links boven de blauwe balk. Het onderwerp hoef je niet in te vullen als je antwoordt.

6. Wil je uit een voorgaand bericht iets aanhalen, gebruik dan de functie quote. Daarvoor klik je in het bericht dat je wilt aanhalen (quoten) op de knop Afbeelding. Je kunt de aangehaalde tekst herkennen doordat het tussen “[ quote="gebruikersnaam" ]” en “[ /quote ]” staat. Vervolgens kun je de aangehaalde tekst inkorten/bewerken. Je eigen bijdrage kun je eronder plaatsen, dus in ieder geval onder de tekst “[/quote]”. Doe je het op deze manier dan is er duidelijk verschil te zien tussen de aangehaalde tekst en je eigen stuk tekst. De aangehaalde tekst is namelijk in een wit kader geplaatst.
Hoewel je met de functie “quote” een nieuw bericht kunt plaatsen is het niet de bedoeling dit als standaard antwoordmogelijkheid te gebruiken. In de meeste gevallen is het namelijk duidelijk dat je op het bovenstaande bericht reageert. Het is dan ook de bedoeling dat je in principe de knop “nieuw antwoord”gebruikt om een bijdrage te plaatsen. Zo houden we het forum overzichtelijk en leesbaar.

7. Omdat in een tekst niet altijd even duidelijk is hoe iemand iets bedoelt, zijn er smilies bedacht. Smilies zijn de gezichtjes die je aan de zijkant van het antwoordvenster ziet. Ze hebben verschillende uitdrukkingen en je kunt ze in je bericht dus gebruiken om duidelijker te maken hoe je iets bedoelt. Vooral als je iets niet serieus bedoelt kun je een smilie gebruiken om te voorkomen dat iemand zich beledigd voelt. Je krijgt ze in je tekst door er op te klikken op het moment dat je er één wilt plaatsen in de tekst die je aan het schrijven bent.

8. Als je klaar bent met het schrijven kun je het bericht plaatsen door op de knop “Bevestig” te klikken. Wil je je bericht zien voordat je het werkelijk plaatst, klik dan op “Voorbeeld”. Je kunt je bericht in dit stadium nog wijzigen. De knop Voorbeeld kun je zo vaak gebruiken als je zelf wilt. Als je tevreden bent over je tekst kun je het bericht plaatsen door op “Bevestig” te klikken.

9. Als je nieuw bent op het forum is het een idee om je even voor te stellen in de rubriek “Even voorstellen”. Even een verhaaltje over wie je bent, wat voor Lt je hebt en als het kan natuurlijk een foto van je bolide!

10. Het forum heeft de mogelijkheid om een andere forumgebruiker een privébericht (pb) te sturen. Dat kan vanuit de gebruikerslijst en vanuit berichten van de betreffende persoon met de knop “pb”.
Met het privébericht kun je bijvoorbeeld (prijs-) afspraken maken of persoonsgegevens uitwisselen zonder dat anderen deze informatie zien.
LT 28D 1984, Moto Guzzi V50, Honda SS50, Avaghon S28
Test je Nederlands
Plaats reactie