Het forum heeft een update gehad, zie: viewtopic.php?f=11&t=10052

Dynamo 70 amp & 2 accu's

Volkswagen LT 1 (1974-1995)
Plaats reactie
MvdVeen
Berichten: 3
Lid geworden op: do apr 04, 2019 6:22 pm

Dynamo 70 amp & 2 accu's

Bericht door MvdVeen » do apr 04, 2019 6:30 pm

Hai,

Ik heb net een LT28 gekocht... en naar de garage gebracht.
Er zitten 2 accu's in, geschakeld, en die laden niet (goed). Volgens de garage is de dynamo met een output van 70 ampere niet krachtig genoeg om 2 accu's te laden.

Wat is jullie ervaring?
Mijn monteur wil de dynamo laten reviseren zodat de output 90 of 95 ampere is. Is dat nodig en/of mogelijk?
Voor zover ik weet is het nog de originele dynamo.

Ik denk er zelf aan om ipv 2 accu's naar 1 AGM accu te gaan.

Wat is jullie ervaring?

Met vriendelijke groet,

Maaike van der Veen

Sven Scholten
Berichten: 20
Lid geworden op: zo jan 13, 2019 7:40 pm

Re: Dynamo 70 amp & 2 accu's

Bericht door Sven Scholten » do apr 04, 2019 9:22 pm

Hoi Maaike,

70 Ampere zou genoeg moeten zijn om in oudere wagens twee accu's te kunnen laden.
Zitten gewoon nog niet veel electronische systemen in die veel stroom nodig hebben.

e.e.a. hangt wel wat van het gebruik af. Veel korte ritjes met groot aantal stroomverbruikers ingeschakeld zoals verlichting, ventilatie etc. kan er voor zorgen dat de accu's niet voldoende bijladen.

Ik zou de accu's eens apart opladen met een losse acculader en evt. laten testen of ze niet gewoon stuk zijn. En de LT eens meten op lekstroom waardoor de accu's mogelijk leeg lopen/niet bijladen.

Gebruikersavatar
Barny
Moderator
Berichten: 1478
Lid geworden op: zo jun 10, 2007 6:10 pm
Locatie: Nederland en omstreken

Re: Dynamo 70 amp & 2 accu's

Bericht door Barny » do apr 04, 2019 11:14 pm

idd flauwekul,
ik zou een andere monteur opzoeken als ik jou was, als hij zulke onzin durft uit te kramen
maar als je niet rijdt dan laden ze ook niet bij,
je kan daarom gewoon de laadstroom meten,
een aloud monteurs spreekwoord zegt dan ook: Meten is Weten, Gokken is Dokken,


Barny
k Heb overaal al zwurven,
En voak zo'n zet van hoes,
Ik ken de krougen oet mien kop,
Mor in t Gele Bussie vuil k mie thoes.
Afbeelding

MvdVeen
Berichten: 3
Lid geworden op: do apr 04, 2019 6:22 pm

Re: Dynamo 70 amp & 2 accu's

Bericht door MvdVeen » vr apr 05, 2019 7:59 am

Dank voor de reacties :)

Gebruikersavatar
Carlo
Berichten: 1398
Lid geworden op: di mei 22, 2007 6:31 pm
Locatie: Venlo

Re: Dynamo 70 amp & 2 accu's

Bericht door Carlo » vr apr 05, 2019 9:48 pm

Waarom heb je twee accu's? Normale auto's hebben maar een accu.
Campers hebben twee accu's, een huishoudaccu en een startaccu.
De theorie is dat je, als je op een camping staat, de huishoudaccu mag "leeg trekken" maar dat de startaccu altijd vol blijft zodat je de volgende dag nog kunt starten.

Dit topic hoort baaj de wee ook bij Sleutelen LT 1.
1990 1G, tweetanksysteem

Gebruikersavatar
ErwinStapert
Berichten: 722
Lid geworden op: di aug 23, 2011 6:27 pm
Locatie: Amsterdam

Re: Dynamo 70 amp & 2 accu's

Bericht door ErwinStapert » za apr 06, 2019 12:29 pm

Tijdens het rijden laad mijn startaccu automatisch op zoals bij elke wagen. Ik kan wel bij een lange rit een zelf gemaakte schakelaar op het dashboard overhalen en dan laad ook de HHaccu. Op een camping sluit ik de camper aan op 220 en dan wordt alleen de HHaccu geladen en de start accu blijft gescheiden.

Ook mijn advies; meten is weten. Lekstroom zou ook een hele goede kunnen zijn.
Als het golft, dan golft het goed ;-)

Gebruikersavatar
Barny
Moderator
Berichten: 1478
Lid geworden op: zo jun 10, 2007 6:10 pm
Locatie: Nederland en omstreken

Re: Dynamo 70 amp & 2 accu's

Bericht door Barny » za apr 06, 2019 9:03 pm

baaj de wee verplaatst naar Sleutelen LT 1
ik ben mijn Limburgsche vriend wederom dankbaar voor zijn oplettendheid


Barny
k Heb overaal al zwurven,
En voak zo'n zet van hoes,
Ik ken de krougen oet mien kop,
Mor in t Gele Bussie vuil k mie thoes.
Afbeelding

Plaats reactie