treffen

treffen

Details

treffen
do jan 20, 2011 8:23 pm
2162

Afbeelding beschrijving

Het voorjaarstreffen 2002, 29 bussen op de Paalberg in Ermelo
Het weekeind van 3, 4 en 5 mei was een bijzonder weekeind. Lang van tevoren hadden we de data in onze agenda aangestreept. Wetend dat het in die tijd van het jaar heel lekker weer kan zijn, hadden we ons er echt op verheugd. Terrasstoelen in de bus, fietsen achterop, spullen voor de BBQ mee, we zagen het helemaal zitten. Vrijdags op weg naar Ermelo. In het begin van de middag kwamen we aan op de Paalberg. We hadden gedacht dat we vroeg waren, en dat was ook zo, maar anderen waren toch nog vroeger. Er stond al een rijtje van zo’n 5 busjes. En, hoe kan het ook anders, Wout Rieuwerts stond er ook al. Wout had zo ongeveer een hele nederzetting gemaakt: busje in aanbouw, plus een caravan, plus stoelen en tafels op het gras. Wout deed wat druk. Dat zijn we wel van hem gewend, maar deze keer….. Het was duidelijk, Wout was er niet helemaal gerust op. Maar ja, zaterdag zou dan ook de eerste echte vergadering van de club in oprichting plaatsvinden. Wout, als initiatiefnemer, dacht: “als dat nou maar goed komt”. Er wachtte hem dan ook een zeer belangrijke taak, namelijk het in goede banen leiden van die eerste vergadering. Enfin, natuurlijk zou het allemaal goed komen.
De vereniging is een feit. In een goed bezochte vergadering werd de LT-club opgericht. Er was wat rumoer over een paar passages in het huishoudelijk reglement. Bijvoorbeeld, zoals het er stond kon een dissident groepje binnen de club een vergadering uitroepen op een zelf te kiezen locatie. Een van de leden wees er op dat dat groepje dan bijvoorbeeld zou kunnen kiezen voor een locatie zoals het Kurhaus. Het zou wel eens kunnen betekenen dat de club in een keer failliet zou zijn. De vergadering bedacht dat die regeling beter aangepast zou kunnen worden. Slim bedacht! Een vergadering die zo geslaagd was moest natuurlijk passend afgesloten worden. Op kosten van de club kreeg iedereen een drankje om te toasten. Hierna kon iedereen op eigen wijze de betekenis van 4 mei herdenken.
Na de vergadering stond er een BBQ op het programma. Er was een aantal dapperen die de brand erin zetten en die hun eten in de buitenlucht maakten en nuttigden. De meeste leden, echter, hielden dit wel voor gezien. Wij waren ook niet zo flink. We hadden gezien dat het restaurant lekkere dingen klaarmaakte, en dat leek ons wel wat. We waren ook niet de enigen…. Het restaurant deed goede zaken met de leden van de LT-club!
In de loop van het weekeind werd door deze en gene een heleboel over busjes gekletst en gezeurd, en over de mooie reizen die ermee gedaan waren of die nog in het verschiet lagen.
Kortom ondanks de kou enook nog wat regen was het een geslaagd weekend.
We beloven dat we ons uiterste best zullen doen om voor de volgende treffens eerder in contact te treden met Jan Versteegt en Piet Paulusma om zodoende meer kans te hebben op redelijke temperaturen
De pas aangestelde evenementencommissie:
Laurens Kemme en Fokelien Robijns

Keer terug naar Mei 2002